2008. július 30., szerda

Dragon Ball Z – Mégis lesz élőszereplős mozifilm?

Úgy tűnik, a DBZ Live Action movie Alex barátomat is megihlette, alább az ő szakdolgozatát olvashatjátok.

Évek óta keringenek hírek az Interneten a várva várt Dragon Ball Z élőszereplős film kapcsán, ám ezidáig a legtöbb kacsának bizonyult. Azonban 2008. július 28. án a japán filmipar vezető stúdiója, a Fake Entertainment hivatalos bejelentést tett, miszerint elkészítik a mozit, amelynek premierjét 2010-re tűzték ki, és már el is kezdték a szereplőválogatást. Kiszivárgott néhány kép a lehetséges karakterekről.

A történet kulcsfigurájának, Son Gokunak szerepéért több tehetséges színész is ringbe szállt. A három legesélyesebb közül az első a nyeszlett, mamuszos Günter Goku, második helyezett az útszéli cigány aszfaltmunkás tróger Goku, ám mind közül a valószínű befutó a dagadt szefós Cartman Goku, aki a képen a film másik főszerepéért, azaz Vegita karakteréért vetélkedő plüssfarkú legójelmezes csizmás ribanccal látható. Ám Vegita figurájának megformálása megfeszített munkát igényel a színészek részéről, így a másik három  jelentkező is lehetséges befutóként tartható számon. Elsőként említem a szimplán szemüveges dagadt Vegitát, majd az emós pszichopata L Vegitát, mögötte a Benzinkutas Bulmával. Ám nálam, és valószínűleg még sok embernél is a bajszos Vegita szerepre jelentkező úriember a favorit.

Ejtsünk néhány szót a mellékszereplőkről is, ugyanis itt látható a Buu-t alakító rettenet egy Abu-mellényes tokás faszfej személyében. Ifjú Sátán szerepe még kétesélyes: vagy a szivacskarú, pizsamás dzsin játssza majd, vagy a karcos hasú, kókadt szarvú, melegítős nigger. Az elmaradhatatlan Zsinyőforsz katonái pedig itt láthatóak. Egy személyes vonatkozás, Mr. Satan szerepére nagy reményekkel indul Guszti barátunk, de biztos befutónak tekinthető a metrós csöves is.

Végül egy csoportkép a sztárokról: balról jobbra látható a kemoterápiás Goku, a pléhdoboz Sátán, majd Maki apja (Kakarotto) Mr. Sátán szerepében. Egy dagadt Bulma melegfelvonulásos parókában, egy Harry Potter-Goku, aztán a cigány nő a Szaffiból, egy albínó nem-tudom-micsoda, egy transzfesztita mókusfejű SSJ4 Goku, egy Madam Bulma, látható még két darab drogos Trunks, egy Jacko, vagy inkább Scissorhand Goku, és az egészet megkoronázza egy pizzafutár Saiyaman.

Két exkluzív kép is birtokunkba került. A film hivatalos posztere, és egy rendkívül látványos  harcjelenet, jól szemléltetve a fejlett 21. századi filmes technológiát.

A stúdió továbbá bejelentette, hogy 2011-re alternatív Sailor Moon mozit terveznek, ezenfelül kihozzák a Nigger szamuráj legújabb kalandjainak élőszereplős adaptációját is.

Nincsenek megjegyzések: