2009. január 25., vasárnap

Értékelés, hírek, CUCCOK, és asszem most ennyi

CSÁ GYÍKOK

Azaz… Jóestét kívánok minden kedves olvasómnak. Először némi helyzetértékeléssel kezdeném, mert mint láthatjátok, lejárt a szavazás, így ideje levonni a következtetéseket is. Mivel 31 jóember, azaz a választásra jogosultak 81,5789 százaléka (nabaszki már az agyamra ment ez a hülye ferencvárosi választósdi) szavazott úgy, hogy BASZOTTJÓ a blog, ezért nekik köszönetet mondunk, mert ezzel bizonyították, hogy JÓARCZOK. A többi hét gyökérnek pedig ezúton üzenem, hogy lecumizhatnak, kár, hogy nem olvassák, ők többet már úgyse jönnek errefelé (remélhetőleg). Azért örülök, hogy már legalább egy szakaszt már össze lehetne hozni az olvasókból (bár nem tudom, ki volna hajlandó harczolni az én ideológiámért R), de még mindig van hová fejlődni olvasottság tekintetében (is). Tele lehetne pakolni a blogot a legnépszerűbb keresőszavakkal, így pl. nemrég megnéztem az új BATMAN filmet, szemmel tartom az OTP részvényeinek alakulását és a VALUTAÁRFOLYAMokat, utálom az IWIWet, amúgy meg BARACK OBAMA és és iPhone XD. És persze porn, sex, pornó, baszás, szopás, nyalás, ingyen tinilányok és pornófilmek minden mennyiségben. Amúgy elszomorító, hogy a Yahoo-n a Naruto a 7. leggyakoribb keresőszó A VILÁGON, nem is csoda, hogy egyre zuhannak a Yahoo-részvények: úgy látszik, már csak gyökerek látogatják.

Elég sok minden történt a nagyvilágban és kis hazánkban is mióta utoljára voltam, így ezek közül kihagynám a az orosz-ukrán gázvitát és a gázai cionista vérengzést, amiről már írtak eleget (azt meg mindenki tudja, milyen véleménnyel vagyok a kiválasztottakról). Volt viszont egy meglehetősen vicces hír, én legalábbis nagyot nevettem amikor olvastam, erről van szó konkrétan, azaz a bankok nem tudnak elszámolni már a bankmentő csomag első felével SEM. Gratulálok a „szakembereknek”, erre aztán tényleg megérte kiadni első körben 350 milliárdot. Linkelnék még egy másikat is, ez már kissé DURVÁBB, ugyanis az arc szerint ez még piskóta válságügyileg, ahol most tartunk. Szóval érdekes időszak elé nézünk emberek. Én már nagyon várom.

De hogy ne hangoljalak le titeket már így az elején, jöjjön egy érdekes infó a nagyvilágból (bár nem túl friss), pontosabban innen a szomszédból: űrhajót építenek a románok. Gondolom Dacia típusú lesz, esetleg fafűtéses. Na igen, a románok már ebben is előrébb járnak, nem is csoda, Bukarestet lassan már nem is lehet egy lapon emlegetni a mi székesfővárosunkkal, sorolhatnék még adatokat, pl. ott az idei télen eddig kevesebben fagytak meg mint nálunk, pedig ott mínusz 30-40 fokos hidegek vannak, és a népesség is 2.5-szöröse Magyarországnak. Persze ott normális nacionalista vezetés van hatalmon, még a komcsik is nemzetiek, nem olyan faszkalapok, mint itt, hogy még a Parlamentet és a Koronát is kiárusítják… Románia tudja, merre tart, ott már az amerikai rakétatámaszpontok magasba törő kilövőtornyai mutatják az utat a boldog jövőbe. Soha nem gondoltam hogy ezt fogom mondani, de lassan már róluk kell példát vennünk, esetleg Ecuadorról, ahol, mint innen is látszik, igen helyes politikai irányvonalat képviselők vannak hatalmon, míg a magyarok itt tartanak: különdíj a MÁV valósághű ábrázolásáért. Beszarás.

Időközben eszembe jutott egy jó: ha írnék pár viccet, lehet nagyobb eséllyel dobná ki ezt a szart a kereső, szóval:

Nyuszika sétál az erdôben. A bokorból hirtelen elétoppan a farkas.
- Szia nyuszika! Én vagyok a gyorsbaszó farkas.
- És az nem fáj?
- Miért, fájt?

Fúbazmeg ez nagyon fos volt, nem is blamálnám tovább a blogot, különösen, hogy a látogatóim jó része a DURVA CUCCOK miatt jár ide, hát legalább ebben nem akarok csalódást okozni. Rájöttem például, hogy a spambotok, bár zavaróak, néha hasznos információt is küldhetnek, mert ilyen DURVÁT már nagyon régen nem kaptam. A másik amin majdnem befostam geci: A GYILKOS ŰRHÓEMBEREK TÁMADÁSÁT elmesélő képregény. NEM, EZ NEM VICC. Ilyet még nem is basztam, ez keményebb mint anno a Nótenksz comic. Hamarosan az egész világunk az övék lesz ROTFLOL. Csak nehogy megszívják a globális felmelegedéssel.

Animét mostanában nem nagyon nézek, de az új Evangelion mozinak utánajártam egy kicsit, hát szerencsére még az idén kijön asszem talán nyár elején, végre lesz ASUKA megint. Yuteszembe a 4chanon is mennek mindenféle akadémikus viták ezzel kapcsolatban, a múltkor például valamelyik géniusz ezt az eléggé ki nem hangsúlyozható észrevételt tette minden idők legjobb női aniemszereplőjével kapcsolatban: „Nah, Neon Genesis Evangelion would have been all about Asuka being gar and beating Angel ass and saving the world. Shinji would have just been there to worship her greatness.” De most komolyan, miért nem osztanak az ilyesmikért NOBEL-díjat? Már csak ennek az egy kijelentésnek a megfogadása elég lenne a világ teljes felvirágoztatásához, nem szólva a fenti tudományos műhelyben napi szinten elhangzó magvas bölcsességekről.

Van itt még néhány CUCC, persze HARUHIval kezdem, mert ugye ő az Isten, és ez különben is akkora, hogy nem lehet kihagyni, aztán Otaku-e vagy?-teszt, avagy MI LÁTHATÓ A KÉPEN, a megfejtéseket a kommentek közé várjuk. Összeszedtem egy rakás jó EVÁS képet is, főleg Asuka, most csak ezt linkelem, de sztem lesz majd belőle egy képgaléria is valamikor, mert vannak nagyon jók. Uh CODE GEASS: ezen kifeküdtem. Van még két South Park-féle grafika, az elsőn Cartmanék animu-kiadásban, ezen meg azegyikkedvencaniem Soul Eater karakterei. Yatényleg kellene már postolni DRITTE REICH-RELATED CUCCokat, mert már úgyis rég voltak, de ma csak ezt linkelem, melyen nemhogy szupergonosz, de szupergonosz NÁCI robotok láthatóak R. Jabazmeg ha nem elég gonosz valami, akkor csak odaírjuk, hogy NÁCI, máris nagyságrendekkel DURVÁBB lesz. Ez meg kurvajó.

Van még egy linkem, amit nem tudok hová besorolni, de mindenképp közzé kell tennem: kommunista gótika, avagy Sztálin birodalmának fővárosi tervei. Sajnos csak papíron maradtak, de ha elkészültek volna, Moszkva ma simán überelné Gotham City-t. A többi képet és témát is nézzétek meg az oldalon, érdekes és érdemes.

Mára ennyi voltam, majd jelentkezem ha van valami meg akkor is ha nincs. Maki eltűnt, már 1 hete fogalmam nincs merre kujtorog az a szemétláda, pedig elvileg holnap (ill. ma, hétfőn), már itt Pesten kellene dolgoznia. Holnap körbenézek a kukák környékén, hátha megtalálom valamelyikben. Új linkek is kikerültek oldalt a polcra, kitettem Terika és Sjonna blogját, szoktam rajtuk nevetni, úgyhogy olvassátok, az Antidogma oldal pedig azoknak, akik értékelik a gondolat szabadságát és elegük van a politikai korrektségnek nevezett hazudozó-megtévesztő gépezetből.

NACSÁ

IPic related: iSoul no. 2.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Xia baszott nagy arcok vagytok renszeresen olvasom irásodat . Csak igy tovább .

Surci írta...

Kösz tesó! Igyekszünk. De máskor, ha kommentelsz, dobj már valami aláírást, hogy tudjuk, ki vagy amúgy R.

Névtelen írta...

Lall.
Innen a hógnóm, vágom már. :D
A linkelést meg köszönöm, azonmód még akkor mikor láttam linkeltem én is a blogod.
Mellesleg lassan égőnek érzem, hogy nem olvasok 4chant :| mert mindenki ezt olvassa, és ritka nagy ökörségek akarom mondani okosságok hangzanak el ott azé'. Bár elég agybomlasztó hatás ér így is... T_T

A válság kapcsán elég sokmindent olvastam mostanság, így utólagosan próbálom összehasonlítani a kezdeti kijelentéseket a jelenlegi állással. Elmondanám, hogy nem egy ellentmondás van, de erről majd úgyis írok. Viszont én ezt az egészet egyfajta globalizációs csődként ítélem meg, amit az USA manipulációinak elszabadulása okozott egyrészről.
És a legviccesebb az a tény, hogy ezt a válságot már jó előre megjósolták, az illetőt azt hiszem Huntingtonnak hívták.

A Sakurás cikkedben, hogy letaglózott a nyarnyútó sikere, hisz itt is írtad, hogy a 7. legkeresettebb szó a narútó (akkor a "qrvája" m'ér maradna le?). :D

Surci írta...

Személy szerint inkább a neoliberalizmus csődjeként értékelem a válságot, az ezen gazdasági "ideológia" által hordozott minden melléktermékével (pl. emberi-jogizmus, bevándorláspártolás, stb...) egyetemben. Ennek aspektusairól lehetne vitatkozni - globális, de szabályozatlan világgazdaság, nemzetek elsorvasztása, mediokrácia, az USA mint egyedüli szuperhatalom, az elitek árulása, stb, de ez elég nagy témakör, hogy egy kommentben fejtsem ki. A legnagyobb baj mindenképp a neoliberális dogmákkal van/volt.

A globalizmusnak vannak káros hatásai, de maga a folyamat elkerülhetetlen volt - ha azt vesszük, hogy az emberiség történelme során mindig újabb és újabb területeket hódított meg a tecnológia fejlődésével - és a globalizálódás egyik legerősebb sarokköve pont az INTERNET, szal azért némi haszna mégiscsak volt. Ezzel persze nem védem, csak annyit akarok mondani, hogy a globalizmus technológiai szempontból hasznos, míg ideológiaként káros és romboló.

A válságot már többen megjósolták, köztük Soros Gyuri bácsi, valamint Nouriel Roubini, a neves közgaszdász. Csak hát a befektetési bankárok és rajtuk kereszül egy jópáran az USA gazdasági és politikai vezetésében túl jól kerestek a hitelderivatívákon és egyéb tőzsdei ügyleteken, minthogy érdekükben állt volna a szabályozás. Különben is, a neoliberalizmus első számú szabálya: az állam ne szóljon bele a piac működésébe!

Anno még írtam ide egy postot a válságról, aminek egy-egy elemét azóta már másképp látom - hiába, mindig tanul az ember.

Névtelen írta...

Alapvetően ez a válság a következetlenségen alapul, és abban hogy elbízták magukat, de nagyon. Illetve még egy dolog az okozója: a hatalom és pénz utáni vágy. Nem mondom, hogy csak Amerika az okozója, de egyik okozója igen, mert az általános nézet az volt, hogy tömjük a fogyasztót tömjük (mert hülye és hagyja), de aztán egyszer csak kidurrant, túlkínálat keletkezett estébé. Miközben lehúzták a fogyasztókat addig egyes szektorokról megfeledkeztek (pölö akinek nem volt pénze, magyarul szegény volt).
A globalizáció fogalmáról vitázok magamban is (bár ez már inkább sznobizmus), de azt hiszem ez a jelen állásból tökéletesen felesleges dolog. ( http://quicklife.wordpress.com/ -> ez egy tudományos jellegű blog, ez is az enyém, még csak most bontakozik ki és elég butácska is, de a világot valahogy meg kell ismernem).
A válságról próbálnék én is egyetemleges képet alkotni, de annyira képlékeny és mindenki csak mutogat, hogy azt hiszem erre még várni kell. Amikor bekövetkezett sem voltam meglepődve és fel is adtam 3-4 nap után az események követését, mert a holnapi infó még tegnap megváltozott és azt csak holnapután közlik esete állt fenn egyfolytában. Valamikor csak lecseng, feltételezem ezt, és akkor TALÁN lesz vmi egyetemleges elemzés erről az egészről.
A magyar helyzeten ez termesztésen rontott csak. Eddig is válságban voltunk, már elég régóta, de most... Szóval, ha valaki eddig nem fogadta el, hogy rosszul kormányoz a kormány (persze nem csak a mostani, de abszolút nem vagyok kompetens politikai kérdésben), akkor most hátha meglátja a fától az erdőt.

A piac működésével meg nekem annyi bajom van, hogy az ember árucikké vált benne már jóideje. A francnak van kedve árucikknek lenni -> a piac lenézi a fogyasztóit és nem becsüli őket, ahogy írtam is: vág nélkül tömi őket, mint egy libát.

Az az igazság, hogy szívesen folytatnék erről eszmecserét, mert nem az olvasás által ismertetik meg a jelenleg zajló folyamat... és érdeklődő vagyok még csak a témában, véletlenül sem szakértő.

Névtelen írta...

És jah, az internet...erről kellene tudományos értekezést írni vagy vmi. Ha már csak abba belegondolok, hogy voltak ilyen hírek, hogy a németek alanyi jogúvá akarták tenni a hálózathoz való hozzáférést, akkor a net=hatalom=irányítás=pénz viszonyt vélem felfedezni.