2008. szeptember 19., péntek

Beszámoló a mai napról, és egy csomó CUCC

Végre vége a melónak, és szerencsére a hétnek is, elég fárasztó volt. Először írnék a mai napról, aztán majd lesznek mindenféle képek és linkek.

Először is: DEZSNYÓT egyetemi tananyag lesz – legalábbis remélem XD, mivel a japán információs társadalom szemináriumon erről is fogok szólni az egyik referátumomban. Nem vicc, a tanárunk szerint mindegy, miről írunk, lehet anime is, lényeg, hogy köze legyen Japánhoz és a multimédiához. Márpedig a fent nevezett CUCCban nemkevés szerepe van a mobilkommunikációnak, Internetnek, TV-csatornáknak, újságoknak és a média-hírközlés minden formájának, hiszen KIRA többek között onnan szerzi az infókat, L többször így próbálja lebuktatni, Misa és Light is többször üzen a médián keresztül stb… Persze nem csak erről fog szólni, de ezt tuti beleteszem. Megpróbálom úgy megcsinálni, hogy a jövő generációk is okulhassanak belőle.

A melóval szerencsénk volt, hogy elkezdett esni az eső, mert így az utolsó napot egy félmunkaidőnél lelépéssel koronázhattuk meg. Volt egy elég érdekes helyzetkomikum is: a munkatársnőm, akivel együtt dolgoztam, épp a legújabb Majmok bolygója filmet mesélte, amikor is mi jött át az útkereszteződésen? Pontosan, egy NIGGER! Hát akkorát már nagyon régen nem röhögtem… Jut eszembe: kedves pesti olvasóim is észrevették, hogy mennyire megszaporodtak mostanság a niggerek itt, ezeréves hazánk csodás fővárosában? És még csak nem is az amerikai, konszolidáltabb turistaegyedek, hanem az az igazi dzsungellakó csimpánzfajta (ezt onnan tudni, hogy nem angolul, hanem valami érthetetlen majomnyelven karattyolnak egymás között). Kedvenc gyülekezőhelyük a Blaha, egész jól kiegészítik a már így is igen népes raptor-populációt. És nem ám valami szedett-vedett aljanépség, hanem márkás cuccokban grasszáló, legújabb sportkocsikban feszítő figurák. Abba bele se merek gondolni, hogy netán drogból futná szegény afrikai menekülteknek ilyesmire, ugyan! Gondolom a futószalag mellett vagy a gyapotföldön eltöltött szorgos munkásévek gyümölcsei ezek a kiegészítők, esetleg az ügyvédi vagy orvosi praxis eredményei.

Amikor hazaérve beléptem a freemail-fiókomba, mit találtam? Egy olyan hirdetést, amit nem is akartam elhinni: MELLPLASZTIKA HITELRE GECI!!! Sajna sem magát a hirdetést, sem a forráskódját nem sikerült elmentenem (pedig beszarás, higgyétek el, szóval gyorsan belépni freemailre, és nézni a lap tetejét, hátha még ott van!), de a linket, ahová vezet, tudom ajánlani, tényleg hülyére röhögtem magam, főleg az olyanokon, mint a „Mellkisebbítés férfiaknak”-ajánlat. Először azzal próbáltam nyugtatni magam, hogy ez csak valami vicc, de aztán… Aszongya „Meglepően sok férfi küszködik olyan zsírlerakódással, ami speciálisan a mellterületen alakult ki. Az ilyen, nőiesen megnagyobbodott melleknek lehetnek genetikai okai vagy kialakulhat különböző testépítőszerek mellékhatásaként is. Egy rutin műtéti beavatkozással eltávolítható a megnagyobbodott férfi mellmirigy-állomány és szükség esetén egyszerre zsír is leszívható erről a területről. Ezáltal visszaállítható a mellkas férfias jellege, egyben helyreállítva a páciens önbecsülését is”. AZTAKURVA ezt halál komolyan gondolják ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!! Najó, lényeg, hogy akár kisebb, akár nagyobb dudákat akarsz, vegyél fel kölcsönt. Ja, és ajánld barátaidnak is ROTFLOL.

Most pedig jöjjön ömlesztve egy csomó minden, amit még a nyáron vagy még korábban szedtem össze, de már elfelejtettem, hogy miért is. Aztán vagy kommentálom, vagy nem.

Kezdjük a crossoverekkel: elsőként természetesen Azumanga - Chihiro- és Mononoke Hime-kiszerelésben, aztán Excel Moon &. Popeye Moon. Evangelionból kettő: Saber Rei-ként, Lucky EVA, majd MiteMatrix, egy Ryuk-Light hajcserés támadás, és két PWAA-kép, ez Fate/stay, míg a másik nemtom miből van, de jópofa. Végül Japaniamation vs. Americartoon.

Egy kis politikát is beleviszek, de nem vészes: a mostani libamáj-mizéria miatt igen aktuálisnak érzem ezt, valamint az amerikai elnökválasztás apropóján találtam eme manga-Obamát (most nevetek). Na igen, ez Japán, nem a Szovjetunió.

Következzen egy elég energikus szerelmi vallomás, majd egy nem kevésbé megdöbbentő bemutatkozás, aztán a Rém rendes család Eva-kiadása, meg egy iszonyat nagy Morning Musumés gyökér.

A DBZ mindig aktuális lesz nálunk, ennek örömére most különféle rajzolók stílusában mutatjuk be: mint One Piece, aztán a Tanemura Arina-féle grafika, ami EPIC WIN, végül (szinte sértés, de muszáj) Blícs, amihez jön egy újabb kurvajó cosplay. Ez is DBZ, de muszáj postolnom, mert ritkán nevetek akkorát, mint amikor ezeket találtam. Modjuk ha megtudnám, ki volt az a buzeráns, aki ezeket elkövette, hamar erre a sorsra jutna.

Végül pár DURVA adaptáció: ha a Pokémonban ilyen kemények lettek volna a karakterek, én is néztem volna. Meg a Doraemont is. Itt pedig egy újabb Kurumanga Daioh-címlap, és hasonló megoldás a Haruhiból.

Szintén durva ez a kettő: ha ennyi pénzem lenne, vennék egy országot. Valami nem túl hivalkodót, mondjuk Ecuadort. Ha már szigetet lehet, saját államot miért ne? A problémákat pedig így oldanám meg.

Fekete macskából találtam újabb 6 darabot, ami jó: 1, 2, 34, 5, 6.

A végére két komolyabb dolog maradt: akit érdekel némi elhallgatott történelem, az kattintson ide, aki pedig fogékonyabb a jövőkutatás iránt, és úgy érzi, hogy megfolytja a rengeteg felesleges információ, annak javaslom ezt az oldalt.

Egy a lényeg gyerekek: az anime NEM VALÓSÁG, ezt sose feledjétek. Holnap irány Felnémet.

iPic related: iTravel - nem épp a trópusokra, de majdnem.

Nincsenek megjegyzések: